Thursday, September 25, 2008

cUti la Wei!

hoho..
kawan2..aku dah cuti..
dah hampir seminggu aku cuti neh..
percaya atau x..aku satu hapak pon x buat....
eng projek 1500 p.p...biopsychosocial model 1500 p.p..
final exam..mati aku..
practical exam...writing exam..
hampeh sehapak aku x baca lagi..
huhu..
anatomy...gait..pics...
haihhzz mati aku..
huhuh..

Tuesday, September 23, 2008

my old posting...rinduuuuuuu nyaaaa!

tadi aku sesaja je cej2 post blog aku yg lama2 tu..
sekali aku terjumpa plak survey ni..
kalo x silap aku..aku post survey ni time tu aku form 5..
huhuhu..rindunya...skg dah 2 thn aku meninggalkn sekola..
kwn2 sekola pon dah bersepah2...lama x jmpa diorang..
hikhik..
xpe..hopefully raya ni aku boleh jumpa diorang..
hilang rindu sket..hahah..
k selamat membaca!
selamat mnyambut blan ramadhan!


Name 5 friends in your mind right now...
1. mal
2. mizah
3. apek(ann)

4. asrul
5. fendy


When the question ask, honest to answer it.


1. Who is the goodiest friend? (2 person)

apek & mal


2. Who is the best?
(1 person)
mal

3. Who is the bad person in 5 person?
(1 person)
asrul..!!!slalu kena kan aku..!!siot ko..!!hehe

4. Who is the cleverest among this 5 person?
(1 person)
mal

5. Who is the idiot?

huish...x baik..


6. Who is your good friend when was in secondary school?

they all

7.Did num 2 and num 5 have affair?

mal & fendy..??noooeee.......

8. Is num 1 is a big mouth?

YEAP..!!!ABSOLUTELY

9. Who do you hate?

none

10. Describe number 4.

alamak..a bit handsome..kind la..

11. Bad things number 3.

x paham bahasa melayu sangat


12. Did you ever kissed with num 1?

ahahha..with mal..?what for?


13. Did you ever dating with num 5?

his my neighbour ma..buat apa..

14. Did you ever fight wif num 3?

maybe..


15. Did num 2 ever betrayed you?
---


16. Did num 4 ever talked bad behind your back?
ntah la..

17. Who you likes to go out with?

semua pown..!!


18. Who you always bully?

xdok..mereka yg buli saya..!!sob sob...


19. Who you likes to joke?

all of them(xpecially asrul)hehe

20. Who you likes to laughing with? (3 person)..
asrul,mal,fendy,apek,mizah..


21. Do num 5 is open minded person?

dulu tak...sekarang yes..


22. Did num 1 and 4 ever have sex before?

OMG..ITS NOT GONNA BE HAPPEN K..!!


23. Did num 3 and 5 kissed before???
haaha..nope of course

24. Do num 2 is a jerk?
no at all..

25. Who do you love the most?
tttooottt....hehe..

Saturday, September 13, 2008

aku lahir tahun 1989! rinduuuu nya!

budak2 yg lahir pd thn 80 n 90an mesti ingat
> mase skola rendah dulu:
>
> - kat skola ade salesman jual buku
> cerita. ari ni bg list, esok mintak duit
> beli walaupun cerita buku tu dah tau.
> salesman susu pon camtu gak.
>
> - kat library, budak2 mmg baca buku tp
> just tengok gamba je. bile ade program
> Nilam, sebok semua nak pinjam buku.
>
> - RMT kat skola mkn x best, tp yg
> berduit pon join RMT, x phm....
>
> - pakai pensel box yg bole bukak dpn
> blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.
>
> - main lwn pemadam, syg nak guna utk
> padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!
>
> - pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm
> ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.
>
> - cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade
> pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu
> pgg pon kat situ.
>
> - bulu ayam jd ramping krn sering
> dijadikan rotan.
>
> - time pendidikan seni, lukis sume boleh
> tp bile time kaler sume hampeh. ade gak
> buat anyaman pakai kertas warna, kolaj
> la, ape la...
>
> - main game 2D. super contra, super
> mario, street fighter, sume pakai tape.
>
> - jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole
> tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.
>
> - takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...
>
> - balik skola beli JoJo xpon Dendang.
> Tora pon best gak. Beli se mata2 nak
> mainan, coklat die x mkn pon.
>
> - Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die
> kat tV bole tembak alien tu...
>
> - Siri kartun; power rangers, ultraman,
> transformers, ninja turtles, dragon ball,
> Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg.
>
> jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x
> smpt lyn bende2 ni. kite akan sentiasa
> berubah, cume asal-usul kite yg
> permanent. huhu~
>
> pas r kt member2 korang....
> mesti diorg tersengeh2 bace mende nih...
> hehehee..

Monday, September 08, 2008

i do or i dont?

hhmmpphh..
aku sendiri pon x paham..
kenapa aku rasa cam merindui seseorang..
tapi kenapa ye?
haish siapa ye?
humph.
haish..
kenapa ye aku xde boyfriend smpai skg?
kenapa hati aku tak terbukak utk menerima sebarang lelaki dalam hidop aku skg?
umur aku 19 tahun..
umur di mana kawan2 lain yang sebaya dgn aku..
sumanya ada boyfriend..tapi kenapa hati aku menolak utk ada bf?
aku sendiri pon kadang2 x paham..
bukannya aku xnak ada bf..tapi tak jugak aku nak ada bf..
faham x?
soalan ini selalu bermain2 kat fikiran aku..
tapi apa yg aku blh buat?xde apa...
betol dak?
ramai yang tanya aku kenapa..kenapa dan kenapa..
tapi apa yang aku boleh jawab?
aku pon xtau....

dulu aku penah ada bf..
masa tu aku form4..boleh dikatakan 1st love aku..
tapi x lama lepas tu aku break..dgn alasan nak consentrate study...
tapi mmg aku tak tipu..aku mmg break pasal nak consentrate study aku..
aku sayang sngat kat dia..maklum lah..dia kan 1st love aku..
aku break sbab nak concentrate blaja..
dan aku kotakan janji aku..aku dapat result yg baik dalam spm aku..
lepas aku dah dapat result yg baik dlm spm..
aku cuba cari dia...nak jumpa sangat dgn dia..
rindu sngat..nak sangat aku pelok and ckp kat dia..
yg aku dah kotakan janji aku..aku break psal nak study utk spm aku..
tapi..aku dpt tau yg dia dah ada gf..aku sngat kecewa..dia kata dia sngat syg kat aku..
tapi dia x boleh tunggu aku smpai spm aku abis...
lepas tu aku dpt offer masok matrik..di mana tmpat utk student yg dpt keputusan cemerlang dlm spm..
aku pegi pahang membawa diri..
lepas tu memang aku dah xde bf lagi..
hati aku dah tertutup utk itu..
aku dah malas nak bercouple lagi..
mungkin sebab itu kah?
atau ada sebab lain?
urm aku sendiri pon xtau..
kadang2 aku jelous gak tngok kawan2 aku ada bf..
g shopping dgn bf..malam2 ckp dgn bf..gelak tawa sama..nangis sama..gadoh..dan mcm2 ragam lagi..
haish tapi apa nak buat...
aku sendiri pon x paham..
ataupon jaoooh di sudut hati aku sebenarnya dah ada orang yg aku suka?
puas aku mencari apa yg sebenarnya aku mahukan..
tapi aku sendiri x paham
:(

haish kenapa aku malam ni emo sngat ni..
ntah..aku pon xtau..
rindu sngat kat besfrend aku ni kot..
haha

k la kengkawan...
sesapa yg ada nasihat ataupon apa2 comment..
boleh la msg aku kat friendster atau myspace ye..
jmpa di lain kali
:)

psst : bak kata kawan aku..cinta tak semestinya memiliki.. ;(

Sunday, September 07, 2008

i love weekend!

arini hari ahad..
sungguh cepat masa berlalu..
xtau kenapa sejak kebelakangan ni aku makin benci atau lebih betul lagi
rasa cam menyampah nak g klas..
lagi2 hari khamis..
mungkin kah kerana english class, atau pon ada sebab2 yg lain yg tidak dapat dikenal pasti..
huhuhuhu..
cepat la masa berlalu..
aku dah x sabar nak abiskan kelas english aku!
aku lepas ni pon kalo nak lanjotkn pelajaran pon tobat aku xnak pilih mahsa lagi..
kang kena belaja english...mengadap muka org tua tu lagi..
huh!
ok ok..aku sbnarnya bukan nak citer pasal orang tua tu lagi harini..
hehehe..

hari jumaat aritu aku balik naik ktm(cam biasa la..)
tapi yg bestnya..hari jumaat lepas aku balik & berbuka puasa dengan kawan lama aku..
syafiq nama dia..
tapi bkan dgn dia sorang je..kawan dia pon ada..
apa ntah nama..aku pon dah lupa..
haha..
muka diorang sebiji..pastu yg menyampahnya..
tinggi gila dua2 ekor pon..
aku ni dah jadi cam jmbatan KLCC dah kalo duduk kat tengah2 diorang tu..
hahaha...

haish btw rindu sngat kat kwn2 lama..
dah lama x jmpa diorang..
lagi2 bdak asrul nih..
mana ntah dia pegi..bz je memanjang..
bz dgn awek baru kot :(
kecewa la aku kalo dia dah ada awek baru..
haahahah(merepek)
hahaha

haish k la..
smpai sini saja..
selamat berbuka(wlaupon kpd yg x puasa ..huk huk..)

:)

Thursday, September 04, 2008

i hate my english teacher!

hahaha..
sory sir..
but i have to said that i hate u damn much..
watever it is....
the only one i noe now..
i hate u damn much..
mhuahaha..

wat are u thinking la sir..?
u thnk u r so smart are u?
haha..
its ok sir..
i only have 2 more classes with u..
& one more classes for the presentation..
then i dont want meet u anymore for the rest of my life..hahaha..
i cant wait for that time :)
but unfortunately by that sweet time..
i have my final exam..
then it will come back to the suffering moment..
huhuhuhu...

btw citer ni sekadar utk melepaskn perasaan je..
hehehe..

i hate English classes!
i hate my english teacher(one teacher ony i hate...d another one..i have no comment)!

Monday, September 01, 2008

picture during my clinical posting in hkL

-hKL-
-phsyiotherapy department-


-i hate dis place..haha-
-me myself-
-poster of osteoarthritis(project yg datin bagi(1))-
-banting(project yg datin bagi(2))..project ke3 adalah pamplet-
-ultrasound : for release pain-
-inilah hydrotherapy!-
-i have no comment-
-in meeting room : waiting for datin -
-me and diyana (she is my roomate as well)-
-we again :) -
-10 of us (including diyana-taking picture)--our last day-

me nowadays

ok for those who dunno..
i am currently study in mahsa college,pJ (malaysia)
in course B.Sc(Hons) in Physiotherapy
my program is the collaboration program with northumbria university,UK..

this is my 1st year..
this course are really2 damn nice..
the subject,classmates and even the lecturers are nice (accept my eng lect)
haha..sory uncle..but it's true man..
i hate damn much this old man..
hahaha....

btw i just fin my clinical posting in Hospital Kuala Lumpur(HkL)
i was superb experience!
HkL are very2 huge...
the hospital was damn2 big...
sbab tu la mungkin nama dia hospital besar kuala lumpur!
haha..
we had the clinical posting in 2 weeks..
11-22 aug
in the morning i have wake up at 5 am
bcoz i have to take the bus in my college at 6 am..
im taking bus along with the nursing students
(becoz we all together only 5 people..so mahsa dont bother us)
and i hate it damn much..(taking the bus with nursing students)
including me..only 5 people from physiotherapy degree students..
and others are nursing students (about 30++ students)
i hate it damn much..
mementang diorang ramai..bila nak naik bas tu main tolak je!
tau la bilangan korang ramai...so what?
haha..k k.relax intan..
then we arrived at hKL around 6.20..
wtf...so early!
haha..but what to do..i hve no choice... :(
then take a breakfast and we start our 'observation' at 8 am
in hkL..we r rotated from one department to another..
each department for 2 days
1st day i had an orthopaedic wad..along with my physio mr.radhi
hehe..he act quite nice..but maybe becoz this is my 1st day..
so i dont have the mood yet and im quite passive that day..
but in 2nd day i became better..
in there also i met mr.yahi and one student from kkm(kmenterian kesihatan msia)
mr.yahi was so nice and he taught me a lot(maybe he quite veteran..haha)
in the 3rd day i go to neurology wad..
my physio there was pn.sukma...
she also nice(& i quite wonder why her looks like my auntie)..haha
next,i go to paedetric..
paedetric sucks!the department was so far & i hate kids!
haha..sory kids..
then i go to gymnasium & electro..
haihz i dah x larat nak citer la..
hehe..
so as the conclusion..
it was very2 nice experience(excpet for the datin!)
haha
>> kenapa la ak bnyak sangat mengumpat org neh..

btw selamat berpuasa kepada suma umat islam di sluruh dunia!
happy fasting!

im activated!

hey guys..
act i had dis kinda blog before..but im not activated it since a year ago..
then i forgot the password,etc..
so..that's it..
now im back..with new blog!
hehe..
if u want noe me better..
u can view my old blog..
intandbest.blogspot.com OR
my friendster,myspace & yahoo messenger > intan_syy@yahoo.com OR
my gmail(new one..haha) > intansyerlina@gmail.com
:)
enjoy ur day!
(or should i say 'enjoy my blog')
haha